Activiteiten of wetenswaardigheden van derden
Op 29 oktober 1944 werd Breda bevrijd. Het park aan de Claudius Prinsenlaan en Wilhelminasingel, gelegen in het centrum, maakt deel uit van de route die werd gereden door de Poolse bevrijders onder leiding van Generaal Maczek. Ter gelegenheid van de 80-jarige bevrijding is besloten dit park een naam te geven die onze bevrijders eert en ons blijvend herinnert aan de bevrijding van Breda.
Namens de burgermeester bent u uitgenodigd voor de officiële onthulling van naambord "Park 29 oktober 1944" op maandag 5 mei, locatie hoek Claudius Prinsenlaan en Wilhelminasingel.
Het programma is als volgt:
14.30 - 15.00 uur ontvangst met koffie en thee verzorgd door Coffee on Wheels
15.00 - 15.05 uur toespraak door burgemeester Paul Depla
15.15 - 15.20 uur officiële onthulling van het naambord "Park 29 oktober 1944"
15.30 uur afsluiting
Daarna start onze veteranendag bij het witte anjer perkje.
Met één verkeerde klik een cybercrimineel toegang geven tot je bankgegevens, een brand door een vergeten oplader of plotseling thuis zitten zonder stroom. Hoe goed ben jij voorbereid op noodsituaties? De gemeente organiseert de ‘Klaar voor Morgen’-bijeenkomsten, waarin experts praktische tips en adviezen geven aan inwoners over brandveiligheid, cyberveiligheid en crisisvoorbereiding. De gemeente wil inwoners voorbereiden op reële noodsituaties zoals brand, zodat zij weten hoe ze in zulke gevallen kunnen handelen. Met de ‘Klaar voor morgen’-bijeenkomsten biedt de gemeente Breda een laagdrempelige en interactieve manier om meer te leren over noodsituaties en daardoor er beter op voorbereid te zijn. Denk bijvoorbeeld aan het samenstellen van je noodpakket of het verbeteren van jouw digitale veiligheid.
Om zoveel mogelijk Bredanaars de kans te geven deel te nemen, organiseert Breda ‘Klaar voor Morgen’ op verschillende momenten en locaties door heel Breda. Of je nu in het centrum woont of in een van de dorpen, de bijeenkomst worden in verschillende delen van Breda georganiseerd. Zo zorgen we samen voor een veiligere en beter voorbereide stad!
Data en locaties:
Kijk voor alle tijden op de website en meld je gratis aan!
In september 2024 is het project “Ongekende Krachten” van de stichting Onbekende Helden gelanceerd. Het is van start gegaan met een interview in de Checkpoint, die deze week bij veteranen op de mat is komen te liggen. Het nationaal Veteranen Platform ondersteunt dit initiatief en in de komende periode zullen we hier veelvuldig over communiceren op onze social media.
Onbekende Helden is deze campagne gestart om de meerwaarde die veteranen hebben, ook na hun diensttijd, te benadrukken. De meesten zijn sterker teruggekomen na hun missie(s) en manifesteren zich op allerlei manieren in onze maatschappij.
In Ongekende Krachten staan veteranen die de overstap hebben gemaakt van Defensie naar het bedrijfsleven centraal. Hoe hebben zij dit ervaren? Hoe zien werkgevers / leidinggevenden de inzet van een veteraan op de werkvloer? Welke meerwaarde brengt hun militaire achtergrond?
Journalist Gijs Wanders, vooral bekend van het (jeugd)journaal en als schrijver van kinderboeken, en cameraman Hans Burgers maakten portretten van tien veteranen en hun leidinggevenden op locatie. Deze interviews komen in korte video’s en artikelen vanaf september gefaseerd naar buiten. Het resultaat is divers en inspirerend. "Ik gun elk bedrijf een veteraan", aldus een van de werkgevers.
We willen zoveel mogelijk mensen met dit initiatief bereiken. We zouden het daarom op prijs stellen als jullie de content ook zoveel mogelijk zouden willen delen via jullie eigen social mediakanalen. Voor vragen kunnen jullie altijd bij ons terecht.
Zoals jullie als geen ander weten, hebben veteranen zich als militair ingezet voor onze maatschappij en hebben de juiste kwaliteiten om dat te blijven doen. They made it happen and still do! Ongekende Krachten onderstreept dit nog maar eens.